Logo
Imprimă această pagină

Forta-ferro (armare dispersa)

FORTA-FERRO

Odata cu cresterea pretului la metale si aparitia de noi tehnologii, se practica in ultima perioada inlocuirea metalului cu produse colaterale (polipropilenice) atat in industria auto cat si in constructii.

Cei de la Forta Corporation, venind in intampinarea constructorilor, a lansat pe piata fibre de polipropilena tip Forta Ferro, fibre ce inlocuiesc 100% fibra metalica in raport de 1 la 10. A fost creata special ca sa inlocuiasca fibra metalica.

Este un mix de fibre monofilament cu rezistenta de peste 700N/mm2 si o fibra fibrilata cu lungimie de 54mm. Prin insasi forma lor, se asigura o dispersie marita fata de cea metalica si aderenta mare la beton.

Avantaje

- logistic (1kg Forta Ferro inlocuieste 10 kg metal),
- manipulare (o punga are 1 kg fata de 20 kg un sac fibra metalica),
- consumabile (nu uzeaza discurile de taiere, paletele de elicopter),
- pompare (nu avem probleme la pompare, nu se formeaza ghemuri),
- pompare (nu avem probleme la pompare, nu se formeaza ghemuri),
- armare dispersa (se armeaza fiecare cm de beton),
- creste rezistenta la compresiune, elasticitate,
- se poate mari distanta intre rosturi (ori chiar fara rosturi de dilatare).

DESCRIERE GENERALA

FORTA-FERRO este un amestec de fibre din copolimer/polipropilena 100% virgina, constand dintr- un pachet de fibre monofilament, rasucite nefibrilate si o retea de fibre fibrilate, rezultand o armatura de inalta performanta. FORTA-FERRO este utilizat pentru a reduce contractia plastica in intarirea betonului, imbunatateste puterea de impact si creste rezistenta la oboseala si duritate a betonului.
Aceasta fibra ofera maximum de durabilitate pe termen lung si imbunatatiri structurale. Prin configuratia lor fibrele asigura cea mai buna dispersie in beton. FORTA-FERRO este non-coroziva, non-magnetica si nealcalina 100%.

APLICATII

FORTA-FERRO este folosita in principal cu aplicatii de performanta, cum ar fi: pardoseli industriale, parcari, tabliere de poduri, shotcrete, rampe incarcare / descarcare, produse prefabricate
- inlocuieste complet armarea clasica cu otel beton ori fibra metalica. Capacitatea de absortie in beton poate creste cu mult peste fibra metalica ( daca la fibra metalica se pot ingloba in beton max 40 kg la fibra Forta Ferro se pot ingloba pana la 7,5 kg rezultand armari de inalta performanta cu eliminarea rosturilor ori inacarcari mari )

MOD DE UTILIZARE

Dozele recomandate de FORTA-FERRO este de 0,2% la 2,0% in volum de beton (1 – 7.5 kg/ mc beton) adauga direct la sistemul de betoane in timpul, sau dupa, dozare de alte ingrediente si se amesteca la timp si viteza de rotatie recomandata de producator mixer (de obicei patru-cinci minute). Este recomandat sa nu se adauge apa pentru fluidizare ci aditivi.

PROPRIETATI FIZICE

Material: copolimer/polipropilena 100% virgina

Aspect: monofilament / fibrilata
Greutatea specifica:0.91
Rezistanta la intindere:90-110 ksi ( 620-758 Mpa)

Lungime:38mm/54mm

Culoare: gri
Acid/alkali rezistenta:excelenta
Absortie: nula
Conformitate:ASTM C -1116

AMBALARE

Pungi: 1 kg

Cutii: 16 pungi

Paleti:12 cutii / 192 pungi

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Copyright © 1996-2018 ROMFRACHT SRL, CUI:RO8439215, Reg.Com.:J23/3518/2007